Oylat'ın vizyonu değişecek

Bursa'nın İnegöl ilçesinin önemli turizm merkezlerinden Oylat'ta gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenleme çalışmasının 2004 yılında Oylat'ın yeniden imarı için başlatılan köklü değişimlerin devamı olduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni çağlayan otelin inşası, arıtma tesisi, hidroelektrik tesisi ve katlı otopark gibi dev yatırımların yanında Oylat meydanı ve şelale düzenlemesi gibi çalışmalar yaptık. Geçmiş senelerde burayı bilenler bu çalışmalardan sonra geldiklerinde çok etkilendiler ve gittikleri yerlerde anlatıp reklam ettiler. Otellerdeki gecelik konaklama reklamları yıllara göre değerlendirildiğinde Oylat için ne derece yerinde projeler ürettiğimiz ortaya çıkacaktır." dedi.

Ormanlık alan içerisinde insanlara huzur ve şifa dağıtan tatil cenneti Oylat'ta yeni bir Oylat hayalinde son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Aktaş, yeni Oylat'ın imarı için sürdürülen çalışmaların detaylarını anlattı. Başkan Aktaş şunları kaydetti: "Oylat'ın girişinden meydanına kadar eski asfalt sökülmüştür. Alanın komple alt yapı çalışması yapılmıştır. Böylelikle, Oylat'ın yıllardır dokunulmamış alt yapısı da elden geçirilmiştir. Büyük otelin yerinde ve diğer yerlerde tesviye çalışması yapılmıştır. Sonrasında hazırlanan proje kapsamında sert zemin düzenlemesi yapılmıştır. Sert zemin düzenlemesinin yüzde 90'ı bitirilmiş, Oylat girişinden itibaren 7 metre yol genişliği bırakılıp geri kalan yerler tretuvar olarak tamamlanmıştır. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak hissedilebilir düzeyli görme engelli taşları kullanılmış ve rampalara yer verilmiştir. Tretuvarın bazı yerlerine ara ara ışıklı taşlar eklenecektir. Tretuvarlar ve meydanda dere taşlı ve kırmızı wash beton döşeme taşı kullanılarak daha görsel hale getirilmiştir. Meydanda oturma birimleri bulunmaktadır. Doğallığı sağlamak için granit kesme taşından yol kenarına su kanalı yapılmıştır. Geceleri aydınlatma problemi olan Oylat'ın yüksek aydınlatma uygulaması da tamamlanmıştır. Böylelikle sadece gündüz değil gece de Oylat Meydanı farklı bir görünüme kavuşacaktır. Köprülerde granit taşı uygulaması devam etmektedir. Şelale meydanında Kafkas oyuncusu figürü ve pusula figürü kullanılmıştır. Çalışma kapsamında büyük otelden boşalan 800 metrekarelik alanda sürdürülen peyzaj projesi 4 yeşil alana bölünmüştür. İlk alan tematik figürlerle canlandırılması yapılan Oylat sarı kız efsanesidir. Suyun altında yıkanan tekfurun kızı, yanında bekleyen bir asker, kağnı arabası gibi figürler buraya yerleştirilmiştir."

Yeşil alanların orta kısmından sert zemin yürüyüş yolu planlandığını ve bu yürüyüş yolunun sağ ve solunda çimlendirme, bitkilendirme çalışmalarına gidildiğini de belirten Alinur Aktaş, araç yolu yanındaki yeşil alana fazla boy yapmayan ve yazın çiçek açan ağaçlar dikildiğini dile getirdi. Alanın üst kısmında kaya bahçesi olarak oturma-dinlenme alanı oluşturulduğunu söyleyen Aktaş, ?Çocuk oyun pakı ve Oylat efsanesini anlatan figürlerin bulunduğu alandaki uygulamalar tamamlanmak üzeredir. Yol ve desenlemelerdeki çalışmalar ile peyzaj projesinin uygulandığı büyük otel yerindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra uygulama sona erecektir. Çalışmanın belediyemize maliyeti 485 bin TL'yi bulmuştur.? bilgilerini verdi.

İnegöl'ün en önemli turistik değeri olan Oylat kaplıcalarında yapılan bu proje ile alanın daha cazip, daha estetik ve daha kullanışlı hale getirilmesinin amaçlandığını belirten Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Oylat'ta gerçekleştirdiğimiz bu proje Oylat'ın turistik varlığına daha fazla vizyon katacaktır. Yapılan İnegöl-Oylat arası yeni yol düzenlemesi ve var olan eşsiz mağarası ile Oylat; Türkiye'nin sayılı kaplıcaları arasında yerini alacaktır. Oylat'ı tercih eden yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi artışlar gözlenecektir. Ben yeni Oylat'ı imar etmek için sürdürdüğümüz çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber